3 gouden regels bij elke scheiding

Kinderen eerst!

Ook als jullie nog niet weten hoe jullie alles gaan regelen, is het goed om de kinderen samen te informeren over jullie beslissing om uit elkaar te gaan. Ga dit gesprek - hoe moeilijk ook - altijd met zijn tweeën aan. Maak elkaar hierbij geen (verbale of non-verbale) verwijten. Oefen desnoods eerst zonder de kinderen erbij!

 

Niet te snel

Ga bij het maken van afspraken niet te langzaam, maar ook niet te overhaast te werk. Voel je je schuldig? Of ben je boos op je ex? Dan ben je op dat moment vaak niet in staat om goede beslissingen te nemen voor de lange termijn.

 

Nazorg

Jullie afspraken moeten soms na de scheiding nog worden geformaliseerd. Als een van jullie bijvoorbeeld de woning overneemt, moeten jullie dit ná de scheiding vastleggen in een notariële akte. Ook aandelen in een B.V. moeten (als jullie in gemeenschap van goederen waren getrouwd) ná de scheiding altijd worden toebedeeld bij notariële akte. Zelfs al blijven de aandelen bij de ondernemer en verandert er voor jullie gevoel eigenlijk niets.

Meer weten

Komen jullie er samen niet uit? Lees dan meer over onze hulp bij een scheiding.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866

 

Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.

 

We helpen je graag verder!

wat we je verder kunnen vertellen

Samengesteld gezin? Voorkom problemen rond de erfenis

Zo’n 150.000 gezinnen in Nederland bestaan uit een gescheiden ouder, een nieuwe partner en kinderen uit eerdere relaties. Het regelen van de erfenis in zo'n samengesteld gezin is ingewikkeld en ligt vaak gevoelig.

Lees meer

Tips voor ouders na een scheiding

Na een scheiding moeten jij en je ex een nieuwe vorm vinden om goed met elkaar om te kunnen gaan. En dat geldt natuurlijk helemaal als jullie samen kinderen hebben.

Lees meer

5 fasen van rouw na een scheiding

Volgens psychiater Elisabeth Kübler-Ross zijn er 5 fasen die de meeste mensen doorlopen voordat ze na een scheiding weer tot rust komen: ontkenning, boosheid, vechten, depressie en tot slot aanvaarding.

Lees meer

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld

Vraag een offerte aan