Voorkom hoge kosten erfgenamenonderzoek

Eén van de redenen om een testament op te stellen, is om de hoge kosten van een erfgenamenonderzoek te voorkomen. Deze situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen als je niet bent getrouwd, geen kinderen hebt en ook geen weduwe of weduwnaar bent. In dat geval wijst de wet je ouders, broers en zussen aan als erfgenamen.

Erfgenamenonderzoek

Mochten die al zijn overleden, dan dient een notaris op zoek te gaan naar verdere erfgenamen. De kosten van dit onderzoek kunnen behoorlijk oplopen. Het gebeurt namelijk vaak dat een notaris naar (achter)neven en (achter)nichten moet zoeken om te kunnen vaststellen wie de erfgenamen zijn.

Hierdoor versnippert het vermogen over veel erfgenamen en komt het niet terecht bij die ene neef, nicht of goede vriend of vriendin waar bij leven veel contact mee was. Bovendien gaat een deel van de erfenis op aan de kosten van een erfgenamenonderzoek.

Maak een testament!

Je kunt dit voorkomen door zelf een testament te treffen en daarin één of enkele personen tot erfgenaam te benoemen. Ook kun je in je testament een persoon aanwijzen die je uitvaart regelt, na je overlijden betalingen kan verrichten en je administratie kan verzorgen. Met een testament voorkom je dus onnodige kosten en komt je geld echt terecht bij diegenen die je hebt uitgekozen.

Meer weten?

Lees dan meer over het maken van een testament.

Meer weten?

Bel 030 69 20 866

 

Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.

 

We helpen je graag verder!

 

 

wat we je verder kunnen vertellen

Kan ik mijn kind onterven?

Volgens de wet is het inderdaad mogelijk om je kind te onterven. Maar je kind kan hiertegen wel bezwaar maken en tot 5 jaar na je overlijden een beroep doen op zijn of haar 'legitieme portie'.

Lees meer

Samen aan de slag met de Global Goals

Wij Van Rhijn notarissen vinden het als bedrijf belangrijk om niet alleen goede diensten te leveren, maar ook bij te dragen aan een wereld zonder armoede. Oxfam Novib helpt ons om ons ambassadeurschap en onze maatschappelijke betrokkenheid naar buiten toe uit te dragen.

Lees meer

Vijf zaken om over na te denken als je een testament wilt laten opstellen

Het is misschien niet een onderwerp waar je te vaak over na wilt denken: je overlijden. Maar toch is het goed om dat in ieder geval een keer in je leven te doen. Want als jij wegvalt, wil je natuurlijk wel dat je partner en kinderen verzorgd achterblijven. Dat kan door een testament op te laten stellen.

Lees meer

Zeker weten dat je zaken goed zijn geregeld

Vraag een offerte aan