Hulp bij een scheiding

Veel mensen die gaan scheiden, komen in een emotionele en zakelijke achtbaan terecht waarin ze het overzicht snel verliezen. Want opeens moeten jij en je ex héél veel regelen. En jullie moeten die afspraken ook nog eens maken in een verdrietige en onzekere tijd, waarin jullie misschien boos op elkaar zijn of teleurgesteld.

Geen wonder dat niet iedereen daar even makkelijk uitkomt.

Daarom biedt Van Rhijn notarissen bemiddeling op maat voor elk scheidingstraject, voor iedereen die er samen uit wil komen en juridisch getouwtrek wil voorkomen.

 

Wat doet een scheidingsnotaris?

Een scheidingsnotaris is gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen en het treffen van de nodige regelingen. Denk aan het opstellen van een scheidingsconvenant, een ouderschapsplan en afspraken over partneralimentatie en kinderalimentatie.

 

Hoe werkt het?

Na één of meerdere gesprekken beginnen we meestal met het opstellen van een scheidingsconvenant, met onder andere afspraken over partneralimentatie en kinderalimentatie. Een tweede belangrijke stap is het opstellen van een ouderschapsplan. Verder kan onze scheidingsnotaris jullie adviseren over het uitvoeren van de huwelijkse voorwaarden, het verdelen van bezittingen en het opstellen van een akte van verdeling. We leveren altijd sprake maatwerk, want iedere scheiding is uniek. Neem contact met ons op

 

Zie ook:

  1. Waarom een scheidingsnotaris? 

Meer weten?

Bel 030 69 20 866

 

Of kom naar ons gratis inloopspreekuur, elke maandag van 9.00 tot 10.00 uur.

 

We helpen je graag verder!

Vragen over Scheiden

Wat moeten we regelen in een scheidingsconvenant?

In een scheidingsconvenant maken jullie onder andere afspraken over alimentatie, de zorg voor jullie kinderen en de verdeling van schulden en bezittingen.

Een scheidingsconvenant
is alleen verplicht als jullie getrouwd of geregistreerd partner zijn. Lees meer

Hoe zit het met alimentatie?

Als jullie kinderen hebben, dan moeten jullie afspraken maken over kinderalimentatie.

Zijn jullie daarnaast ook getrouwd of geregistreerd partner, dan is ook partneralimentatie verplicht.

Het is de bedoeling dat jullie samen afspreken welke bedragen jullie redelijk vinden. Worden jullie het niet eens, dan beslist de rechter. Als de kinderen (grotendeels) bij één ouder wonen, wordt dit uiteraard meegenomen in de berekeningen.

Wat kost een scheiding?

Op deze pagina vind je meer informatie over onze tarieven.

Onze specialisten bij Scheiden

mr. Marjolein Elings-van Hooidonk

Notaris

Specialisatie: familierecht en ondernemingsrecht

Meer over Marjolein

Marjolein studeerde in 1986 af in Nijmegen en is sinds 1990 verbonden aan ons kantoor. Sinds 1997 is ze notaris, voornamelijk werkzaam in het familierecht en ondernemingsrecht. Marjolein is onder andere gespecialiseerd in estate planning, de afwikkeling van nalatenschappen en bemiddeling bij scheidingen.

 

Wat kun je van Marjolein verwachten?

Een kwalitatief hoogwaardig advies en een juridisch product dat volledig op je persoonlijke situatie is afgestemd. Met voldoende flexibiliteit om latere issues nog te kunnen inpassen, maar zonder al te veel ingewikkelde regelingen waar de meeste mensen toch nooit gebruik van zullen maken.

 

“Ik vertaal de wensen van de cliënt en giet ze in een juridisch jasje.”


030 693 86 19
elings@vanrhijnnotarissen.nl

 

Marjolein is lid van de VMSN (Vereniging van Mediators en Scheidingsbemiddelaars in het Notariaat) en de VOC (Vereniging van Notarieel Ondernemingsrecht Specialisten).

  • VMN logo v2

wat we je verder kunnen vertellen

Samengesteld gezin? Voorkom problemen rond de erfenis

Zo’n 150.000 gezinnen in Nederland bestaan uit een gescheiden ouder, een nieuwe partner en kinderen uit eerdere relaties. Het regelen van de erfenis in zo'n samengesteld gezin is ingewikkeld en ligt vaak gevoelig.

Lees meer

Tips voor ouders na een scheiding

Na een scheiding moeten jij en je ex een nieuwe vorm vinden om goed met elkaar om te kunnen gaan. En dat geldt natuurlijk helemaal als jullie samen kinderen hebben.

Lees meer

5 fasen van rouw na een scheiding

Volgens psychiater Elisabeth Kübler-Ross zijn er 5 fasen die de meeste mensen doorlopen voordat ze na een scheiding weer tot rust komen: ontkenning, boosheid, vechten, depressie en tot slot aanvaarding.

Lees meer